'Vrouw Van Hal Scheffer lichtte woningcorporatie op'

UTRECHT - De van fraude verdachte advocate Monique S. uit Soesterberg zou woningcorporatie Casade voor 3,6 miljoen euro hebben opgelicht. Dat blijkt uit de tenlastelegging, zo meldde NRC Handelsblad maandag.
De raadsvrouw verschijnt dinsdag voor de rechtbank in een pro-formazitting. In totaal zou de advocate haar cliënten ruim 5 miljoen euro afhandig hebben gemaakt. Ook zou ze onder meer de Stichting Woonvisie, BL Huisvesting BV en de Stichting Zorgpalet hebben opgelicht voor
bedragen die variëren tussen de 44.000 euro en bijna 1 miljoen.
S. wordt er tevens van beschuldigd dat zij, als potentiële koper, een aantal sieraden ter waarde van 130.000 euro zou hebben verduisterd.
De advocate was getrouwd met de politicus Jos van Hal Scheffer, PVV-Statenlid in Utrecht. Na de aanhouding van zijn echtgenote legde hij in juni zijn functie neer. Enkele weken later maakte hij een
einde aan zijn leven.
Van Hal Scheffer was voor zover bekend zelf geen verdachte in die zaak. De PVV'er werkte formeel niet bij het kantoor van zijn vrouw, maar deed daarvoor wel de acquisitie en de administratie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.