Inwoners Langbroek boos op provincie

LANGBROEK - Inwoners van Langbroek voelen zich geschoffeerd door de provincie Utrecht. Die wil de weg door het dorp een onderhoudsbeurt geven, maar is niet gevoelig voor de wensen van de inwoners.
Volgens Dorpsplatform Langbroek kijkt de provincie alleen maar naar de doorstroming van de N227 en niet naar de verkeersveiligheid en leefbaarheid. In 15 jaar tijd is het aantal verkeersbewegingen op de weg door het dorp gestegen tot dik 10.000. Maar er is niks gedaan om het oversteken veiliger te maken of de snelheid te beperken.
"Dan gooien ze er een nieuw wegdek overheen, blijft het verder zoals het was en zitten we er weer 15 jaar aan vast", zegt Ton Teunissen van het dorpsplatform. "Intussen fietsen hier elke dag 1000 scholieren langs, die maar moeten zien hoe ze moeten oversteken. Dat baart ons zorgen."
Dinsdagavond is er een informatieavond in het dorpshuis van Langbroek. Het Platform gaat de gemeente Wijk bij Duurstede dan vragen om suggesties en handtekeningen uit het dorp aan de provincie te overhandigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.