Burgemeester Lamers neemt afscheid na bewogen periode

HOUTEN - Na elf jaar neemt burgemeester Lamers donderdag afscheid van de inwoners van Houten. Hij wordt volgende week geïnstalleerd in de Zuid-Hollandse gemeente Schiedam.
Vlak voor zijn afscheid kreeg hij te maken met het dieptepunt in zijn Houtense carrière: het gezinsdrama in Schalkwijk, ruim een maand geleden. Een man bracht zijn dochter, stiefdochter en vrouw om het leven en pleegde daarna zelfmoord.
Een ingrijpende gebeurtenis, die ook op het gemeentehuis hard aankwam. Des te meer omdat één van de slachtoffers daar werkte.

INDRUK

"De manier waarop de familie, de gemeentelijke organisatie, de scholen, eigenlijk de Houtense samenleving heeft gereageerd, er mee is omgegaan en veerkrachtig is geweest, dat heeft heel veel indruk gemaakt", zegt hij daarover. "Die indruk neem ik echt wel mee in mijn binnenste."
Er zijn ook genoeg momenten waar Cor Lamers met trots op terugkijkt. Zoals de spoorverdubbeling die hij in zijn gemeente begeleidde. "Daardoor stond het centrum vier jaar lang op z'n kop. Dat hebben we toch maar doorstaan en daar hebben we nu een mooi centrum en station voor terug."
Donderdagmiddag neemt Lamers afscheid van de raad in een buitengewone raadsvergadering. Daarna is er een afscheidsreceptie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.