Nieuwegeinse moeder liegt voor zoon

NIEUWEGEIN - Een 52-jarige vrouw uit Nieuwegein heeft woensdagavond bij de politie een valse verklaring af. Ze deed dat om haar zoon te beschermen, die kort daarvoor was betrapt met een gestolen fiets.
Agenten controleerden de 21-jarige jongen op het Makadocenter, omdat zijn fiets geen origineel ringslot had. Het rijwiel bleek eerder dit jaar in IJsselstein te zijn gestolen en de jongen moest mee naar het politiebureau.
Kort na de aanhouding meldde zijn moeder zich bij de politie. Ze verklaarde dat het haar fiets was en dat ze die op de vrijmarkt had gekocht. Het alibi bleek niet waterdicht, want de de 21-jarige jongen had even daarvoor een ander verhaal verteld: had had de fiets van een bekende van hem gekocht.
De moeder bekende te hebben gelogen om te voorkomen dat haar zoon een strafblad zou krijgen. Zijn verklaring was de juiste. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder onderzoekt de politie wie degene is, van wie de zoon de fiets zou hebben gekocht. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.