Roma-voorman Petalo naar Utrecht voor demonstratie

UTRECHT - Roma-voorman Petalo is er naar eigen zeggen van weerhouden om in Utrecht te demonstreren bij het stadhuis. Daar werden zo'n 100 tot 150 Roma, Sinti en andere sympathisanten verwacht, die boos zijn over het beleid van de gemeente.
Bij het stadhuis kwamen uiteindelijk zo'n tien tot vijftien mensen bijeen om te protesteren. De politie ontkent dat ze de demonstratie dwarsboomde en beweert dat er alleen agenten aanwezig waren om toezicht te houden.
Petalo zegt tegen RTV Utrecht dat de demonstranten in de stad werden tegengehouden en één voor één hun legitimatie moesten tonen. De demonstratie richtte zich volgens de Roma-voorman tegen de manier waarop de gemeente Utrecht beleid uitvoert 'op basis van foutieve informatie van zogenaamde Roma-experts'.

STICHTING STADE

Daarmee verwijst Petalo naar Stichting Stade, die de Roma moet begeleiden. De Roma zijn niet tevreden over de manier waarop dit gebeurt en riepen de gemeente eerder deze week op geen subsidie meer aan de stichting te geven.
Ook vinden de Roma het een kwalijke zaak dat twee dames uit de beruchte familie Nicolich niet meer door de gemeente geholpen worden sinds ze uit huis zijn gezet. Dat gebeurde nadat de gezinnen overlast veroorzaakten.

LAATSTE KANS

De gemeente vindt dat de gezinnen hun laatste kans hebben verspeeld en daarom de komende drie jaar zijn uitgesloten van een sociale huurwoning.

Petalo over waarom hij naar Utrecht kwam

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.