RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht verliest race om Culturele Hoofdstad 2018

1/2
UTRECHT -

Utrecht is uitgeschakeld in de wedloop om de titel Culturele Hoofdstad 2018. De presentatie van enkele ambassadeurs van de stad en de regio vrijdagmorgen blijkt niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.

Volgens Utrecht was het erg belangrijk om Culturele Hoofdstad te worden. Er zouden daardoor miljoenen extra bezoekers naar de stad komen die allemaal geld in het laatje brengen. Aan de promotie van Utrecht als Culturele Hoofdstad was 1,2 miljoen euro uitgegeven.

Als Utrecht was verkozen dan had de stad daarvoor een budget van 65 miljoen euro beschikbaar. Onderzocht wordt nu welke plannen toch door kunnen gaan, ook al wordt de stad geen culturele hoofdstad.

Vrijdagmiddag werd in een persconferentie de shortlist van kanshebbers bekend gemaakt. Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht zijn door. Den Haag viel net als Utrecht af. In het najaar van 2013 wordt besloten welke stad namens Nederland kandidaat voor Culturele Hoofdstad 2018 wordt.

Verslaggevers van RTV Utrecht vingen in de wandelgangen op dat Utrecht zou zijn afgevallen, omdat de stad de eretitel niet echt nodig zou hebben. De drie steden die wel door mogen zouden de opsteker goed kunnen gebruiken. De regio's daar kampen met problemen als bevolkingskrimp. De formele reden waarom Utrecht het heeft afgelegd tegen de Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht blijft geheim.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -