Zorgcentrum Maartensdijk onder verscherpt toezicht

UTRECHT - Zorgcentrum Complexcare in Maartensdijk is onder verscherpt toezicht gesteld. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft hiertoe besloten vanwege "structurele tekortkomingen in de zorgverlening en een gebrek aan vertrouwen in de directie van Complexcare om hier op korte termijn verandering in te brengen".
In juni ontving de IGZ klachten over de kwaliteit van de zorg. Die gingen onder meer over de ondeskundigheid van personeel bij de inzet van beademingsapparatuur, stomazorg en medicatietoediening.
Volgens de inspectie ondernam Complexcare geen actie naar aanleiding van de klachten. De IGZ besloot daarop tot onaangekondigde bezoeken. Daaruit bleek dat de continuïteit en kwaliteit van de zorg risicovol was.
Uit een vervolgonderzoek in november kwam naar voren dat er nog steeds sprake was van de inzet van ondeskundig en onvoldoende geschoold personeel. "Zorgcentrum Complexcare is zich onvoldoende bewust is van de benodigde voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg", aldus de IGZ.
Complexcare biedt thuiszorg in de regio Hilversum-Maartensdijk. Het verscherpt toezicht geldt zes maanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.