Utrechtse coffeeshop Shabab voorgoed dicht

UTRECHT - Coffeeshop Shabab in Utrecht moet definitief de deuren sluiten.
Vorige week vond de politie bij een inval een enorme hoeveelheid hasj in de zaak aan de Vleutenseweg. De hoeveelheid overschreed in ruime mate de maximaal toegestane handelsvoorraad die in coffeeshops aanwezig mag zijn. Ook in een naastgelegen pand lag veel softdrugs.
Na de inval sloot burgemeester Wolfsen de coffeeshop per direct voor een week. Nader onderzoek wijst volgens de gemeente uit dat de zaak een gevaar vormt voor de openbare orde en veiligheid. Wolfsen heeft daarom besloten de vergunning van de zaak in te trekken. Ook andere (horeca)bedrijven mogen zich het komende jaar niet vestigen in het pand van Shabab.
De politie viel vorige week met hulp van het leger de coffeeshop aan de Vleutenseweg en nog negen andere panden in de stad Utrecht binnen. Het vermoeden bestond dat er sprake was van criminele activiteiten.
De politie vond in totaal 150 kilo hasj, een half miljoen euro aan contant geld en een vuurwapen. Ook in Breda werden invallen gedaan. Twee mannen werden aangehouden: een 52-jarige Utrechter en een 30-jarige man uit Breda.
Speciale zoekteams van de Koninklijke Landmacht hielpen mee bij de actie. Die beschikken over apparatuur om door bijvoorbeeld muren te kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.