RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gladheid leidt tot ongelukken in de ochtend

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De verkeershinder viel donderdagavond mee. Heel anders wat dat in de ochtend. Op de snelwegen ontstonden lange files en diverse bestuurders verkeken zich op de gladheid.

Het grootste ongeluk gebeurde bij knooppunt Oudenrijn. Daar botsten even voor 7.00 uur tien auto's en een vrachtwagen tegen elkaar. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Omdat er op de A2 twee rijstroken moesten worden afgesloten kwam er vanuit Vinkeveen een file van bijna dertig kilometer te staan.

Bij de afslag Veemarkt op de A27 bij Utrecht botsten eerder ook een aantal auto's op elkaar. Voor het ongeluk moest een deel van de snelweg worden afgesloten. Het overige verkeer werd omgeleid via de parallelrijbaan.

Op de A28 bij Zeist slipte een vrachtwagen. Het gevaarte draaide om zijn as en botste tegen de vangrail. De chauffeur raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De maximumsnelheid werd daar tijdelijk verlaagd.

Ook op de binnenwegen is het glad door sneeuw en bevriezing. Op de Ringdijk Tweede Bedijking in Mijdrecht gleed een auto op zijn kop de sloot in. De bestuurder is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

De sneeuw leidt ook tot uitval van treinen. De NS meldt dat er tussen Zwolle en Utrecht minder intercity's rijden. Ook in de kop van Noord-Holland is de dienstregeling tot het middaguur aangepast. Daar rijden sprinters in plaats van intercity's.

Op het hoogtepunt van de ochtendspits, zo rond 9.00 uur, meldde de VerkeersInformatieDienst ruim 500 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer op de Nederlandse snelwegen Voor vrijdagmorgen worden zo mogelijk nog grotere problemen verwacht. Het KNMI houdt rekening met een dik pak sneeuw, met name in het midden van het land.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht