RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeenteraad bijeen om eindrapport asbestzaak

1/1
UTRECHT -

De Utrechtse gemeenteraad is vrijdagochtend in gesprek gegaan met de asbestcommissie. De raad zit nog met veel vragen over het eindrapport over de asbestzaak.

De conclusies van de commissie kwamen deze week naar buiten. Daaruit bleek onder meer dat de maatregelen, die zijn genomen na de asbestvondst in Kanaleneiland, buiten proportie waren en onnodig belastend voor de bewoners. Raadsleden hoopten dat ze vrijdag meer duidelijkheid krijgen over de zaak, voordat ze volgende week met het college in debat gaan. Ze gaan ook met de bewoners van de asbestflats zelf praten.

De uitkomst van het rapport was al een harde klap voor het Utrechtse college, maar het lijkt er intussen op dat de kritiek zich opstaptelt. Ook de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer oordeelt nu dat de gemeente de plank flink heeft misgeslagen bij de crisiscommunicatie, net als veel andere gemeenten trouwens. Volgens Brenninkmeijer praten gemeenten wel óver, maar niet met burgers. Ze zouden geen enkel risico willen lopen en snel in paniek raken.

Brenninkmeijer deed onderzoek naar de problemen met communiceren met burgers tijdens een incident of crisis, zoals de 'asbesthysterie' die afgelopen zomer heerste in Utrecht en andere gemeenten. Wat hem onder meer opviel, was dat er in Utrecht onrust bleef onder de betrokken inwoners, ook al probeerde de gemeente dagelijks uitgebreide informatie te verspreiden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -