Voetbalclubs bespreken geweld rond het sportveld

PROVINCIE UTRECHT - Voetbalclubs beleven een weekend vol bezinning. Amateursclubs organiseren speciale activiteiten, waarmee stil wordt gestaan bij de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De KNVB heeft al het amateurvoetbal afgelast.
Zo organiseerde in de provincie Utrecht VV De Meern een speciale bijeenkomst over respect in het voetbal. VV Eemnes hield een minuut stilte in het clubhuis. Datzelfde deed FC Utrecht vrijdagavond al, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles. Op Radio M Utrecht besteedde het sportprogramma Namen en Rugnummers uitgebreid aandacht aan het thema 'Geweld op de velden'.

MISHANDELD

De regio lijkt daarmee gehoor te geven aan het verzoek van de KNVB om de dood van de grensrechter te bespreken op de voetbalclub. De 41-jarige grensrechter van Buitenboys in Almere overleed vorige week nadat spelers van Nieuw Sloten uit Amsterdam hem hadden mishandeld.
De politie heeft vier B-junioren van de club opgepakt voor doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

AGRESSIE

De zaak maakte veel los in Nederland en werd ook in buitenlandse media genoemd. Premier Rutte heeft vrijdag na de ministerraad de nabestaanden van Nieuwenhuizen gecondoleerd. Volgens hem is het aan de KNVB, de clubs, ouders en scholen om dergelijke agressie aan te pakken.
Zondagmiddag is er in Almere een stille tocht voor de overleden grensrechter. De nabestaanden van de grensrechter willen dat er alleen Almeerders meelopen in de stille tocht, die eindigt bij SC Buitenboys. Maandag wordt Nieuwenhuizen gecremeerd.

Ook VV Montfoort staat stil bij de dood van Richard Nieuwenhuizen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.