Oudste Nederlandse burgemeester aan de slag in Houten

HOUTEN - De oudste burgemeester van Nederland gaat vandaag aan de slag in Houten. De 72-jarige Rudi Boekhoven blijft daar tot er een opvolger is voor de naar Schiedam vertrokken burgemeester Cor Lamers.
Rudi Boekhoven was tot zijn pensioen in 2005 burgemeester van Zeist. Hij kan echter geen genoeg krijgen van het vak en is nu met Houten aan de vierde Utrechtse gemeente toe waar hij als waarnemer is aangesteld. De afgelopen jaren was Boekhoven ook tijdelijk burgemeester van Loenen, Utrechtse Heuvelrug en de toenmalige gemeente Driebergen.
In Houten blijft Boekhoven de gemeente naar verwachting tot de zomer aanvoeren. Hij hield maandagmorgen op Radio M Utrecht de mogelijkheid open dat hij daarna opnieuw beschikbaar is als waarnemend burgemeester.
Overigens was Boekhoven ooit de jongste burgemeester van Nederland. In 1970 werd hij als 29-jarige PvdA-politicus aangesteld in het Groningse dorpje Termunten. Hij bleef daar zes jaar, was daarna elf jaar burgemeester van Veendam en kwam in 1987 naar Zeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.