Stichtse Vecht door het stof tijdens gemeenteraad

MAARSSEN - Tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad over het ongeluk op de bobbelweg in 2009 is Stichtse Vecht gisteravond diep door het stof gegaan. In het bijzijn van nabestaanden bood een emotionele burgemeester Van 't Veld nogmaals haar excuses aan het voor het fatale motorongeluk.
Daarbij kwamen twee vrouwen om het leven toen hun motor onderuit ging nadat die over bobbels in de weg reed. De slachtoffers kwamen onder een vrachtwagen terecht en overleden.
De bobbels waren ontstaan door wortels onder de weg, iets waar de gemeente van op de hoogte was. Daarom besloot de rechter gisteren dat de gemeente schuld had aan de dood van de vrouwen.
Voor Bernard Tomlow, de advocaat van de familie van één van de slachtoffers en tevens haar pleegvader, zijn de excuses niet genoeg. Hij vindt dat burgemeester Van 't Veld hoofdelijk aansprakelijk is voor de dood van de twee vrouwen en wil dat ze opstapt. Verschillende fracties binnen de gemeenteraad willen echter eerst onderzoek naar het handelen van het college.
Het ongeluk gebeurde op de Nieuweweg in Maarssen maar omdat die gemeente later opging in Stichtse Vecht wordt die gemeente nu verantwoordelijk gehouden.

Stichtse Vecht door het stof tijdens gemeenteraad
Stichtse Vecht door het stof tijdens gemeenteraad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.