Verkoop van Weense trams onzeker

PROVINCIE UTRECHT - De verkoop van de Weense trams in Utrecht is uitgesteld. De leiding van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) wil de trams verkopen maar daar zijn niet alle leden van het overlegorgaan het mee eens. Daarom is het besluit tot eventuele verkoop nu even uitgesteld.
Het Bestuur Regio Utrecht is een samenwerkingsverband tussen negen verschillende gemeentes dat als doel heeft het openbaar vervoer in de regio te verzorgen. Het bestuur van de vervoersclub vindt dat de Weense trams niet meer nodig zijn en wil ze verkopen.
Woensdagavond bleek niet iedereen binnen het BRU dat op dit moment nodig te vinden. Zo wil de Utrechtse SP'er Michel Eggermont eerst meer duidelijkheid hebben over hoeveel trams nodig zijn en of dit aantal nog gaat groeien in de komende jaren.
Het BRU neemt nu pas in februari een besluit over de eventuele verkoop van de trams. Als die worden verkocht, verdwijnen ze niet direct uit het straatbeeld. De trams zullen in ieder geval tot 2015 in Utrecht te zien zijn.
De Weense trams kwamen vooral in het nieuws door de mankementen die ze vertoonden. Na de aanschaf in 2008 had het BRU achttien maanden nodig om de trams aan het rijden te krijgen. Uiteindelijk liepen de kosten op tot drie miljoen, en dat was een stuk hoger dan de aankoopprijs van acht ton.

Verkoop van Weense trams onzeker
Verkoop van Weense trams onzeker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.