RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bussemaker blijft bij bezuinigingen Huis Doorn

1/1
DOORN -

Minister Bussemaker van Cultuur denkt dat Museum Huis Doorn best met minder geld kan blijven voortbestaan. Dat zei de minister tijdens een overleg met de Tweede Kamer over de bezuinigingen op cultuur.

De Raad van Cultuur adviseerde de minister te bezuinigen op vier instellingen: Slot Loevestein, Rijksmuseum Twente, Museum Huis Doorn en het Geldmuseum in Utrecht. Daardoor dreigen de instellingen hun subsidie te verliezen waarmee zij hun collecties aan het publiek kunnen tonen.

De beslissing van de minister bleek vanochtend niet erg populair in de Kamer. In het overleg over de Cultuurbegroting kwam vanuit de PvdA kritiek op de plannen. Eerder verzetten oppositiepartijen SP, ChristenUnie, D66 en CDA zich al tegen de bezuinigingen.

Met de steun van de PvdA kwam uitstel van executie voor de vier musea in zicht. Of de PvdA ook een motie wil steunen om de musea te redden is niet duidelijk.

In de tussentijd weigert de cultuurminister om te betalen voor Huis Doorn maar dat betekent volgens haar niet dat het museum dicht moet. Bussemaker vindt dat het museum moet gaan samenwerken met andere instellingen of geld kan binnenhalen door zelf projecten op te zetten.

Naar verwachting wordt dinsdag over de voorstellen gestemd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -