Zilverroof treft museum Huis Doorn

DOORN - Inbrekers hebben zilver geroofd uit museum Huis Doorn. Meer dan twintig voorwerpen uit één ruimte zijn weg, vooral zilveren bekers. Hoe kostbaar de spullen de 18e en 19e eeuw zijn, is nog niet te zeggen. De cultuurhistorische waarde is in ieder geval groot, zegt een zeer aangeslagen museumbestuurder Herman Sietsma tegen RTV Utrecht.
De inbrekers zijn binnengekomen door een ruit te vernielen. Gekeken wordt of de beveiliging van Huis Doorn moet worden verbeterd. Het is niet de eerste keer dat er ingebroken is in het museum. Sietsma: "We zijn voordurend alert, maar 100 procent bewaking is onmogelijk. Deze diefstal is aanleiding om de beveiliging nogmaals onder de loep te nemen."
Sietsma denkt dat het gestolen zilver door de herkenbaarheid moeilijk te verkopen is. Behalve misschien aan verzamelaars die het in de thuiscollectie willen opnemen of puur voor het zilver (omsmelten).
Alle kanalen zijn door het museum ingeschakeld om het gestolen zilver te vinden. Er wordt nu een lijst gemaakt met de gestolen voorwerpen en de recherche doet onderzoek. Het museum is tot nader order gesloten.
Het is toch al een roerige tijd voor Huis Doorn. Deze week praat de Tweede Kamer over de halvering van de subsidie. Als die bezuiniging doorgaat, moet het museum sluiten voor publiek.

Zilverroof treft museum Huis Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.