'Asbest was wél bekend bij provincie Utrecht'

UTRECHT - De provincie Utrecht heeft tientallen ambtenaren in het oude provinciehuis laten doorwerken, ondanks waarschuwingen dat er nog asbest in het pand zat. Dat zegt de advocaat van projectontwikkelaar De Waal, die het gebouw overnam.
Bovendien wist de provincie dat er een dag voor de sleuteloverdracht nog asbest in het gebouw zat, terwijl was afgesproken dat het pand dan helemaal schoon zou zijn. Dat blijkt uit een mailwisseling in het dossier van de zaak, dat in handen is van RTV Utrecht.
De Waal had toen al gewaarschuwd voor gevaarlijk asbest in het pand. Advocaat Patricia Kleijn: "De Waal heeft de provincie gewoon gewaarschuwd toen bekend werd hoeveel asbestbesmettingen in het pand zaten. Hij heeft gevraagd welke maatregelen er getroffen gingen worden voor de mensen die er toen nog werkten. En omdat de provincie daar niet heel accuraat op reageerde, heeft de Arbeidsinspectie ingegrepen."
Foto's die in het bezit zijn van RTV Utrecht tonen aan dat toen het pand door de provincie werd opgeleverd er nog overal asbest lag. Het asbestdebacle gaat de provincie waarschijnlijk miljoenen euro's kosten en daarom is er donderdag een spoeddebat over de kwestie in Gedeputeerde Staten.

'Asbest was wél bekend bij provincie Utrecht'
SP-statenlid Ad Meijer over asbestdebacle

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.