Keijsper directeur van Het Utrechts Archief

UTRECHT - Chantal Keijsper is benoemd tot directeur van Het Utrechts Archief. Op dit moment geeft ze nog leiding aan twee afdelingen bij de Universitaire Bibliotheken Leiden.
Keijsper was daarvoor onder meer adjunct-conservator bij de Universiteitsbibliotheek Amsterdam, projectleider bij Metamorfoze en afdelingshoofd bij de Koninklijke Bibliotheek.
In 1995 ontving zij de Multatuli Essay Prijs voor de samenstelling van de Multatuli-Encyclopedie. Keijsper heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde en Boek-, Bibliotheek- en Informatiewetenschap gestudeerd.
Keijsper gaat onder meer uitvoering geven aan het nieuwe meerjarenbeleidsplan. Op 15 maart gaat ze in Utrecht aan de slag. Tot die tijd is Erik Tigelaar waarnemend directeur.
Het Utrechts Archief beheert ruim 26 kilometer archieven, 500.000 beelddocumenten en een bibliotheek met ruim 70.000 boeken, kranten en tijdschriften. Het is de grootste historische collectie over de stad en provincie Utrecht.
Jaarlijks bezoeken ruim 30.000 mensen de studiezalen, exposities en evenementen van Het Utrechts Archief. De pagina's op de website worden jaarlijks miljoenen keren bekeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.