Utrecht: "Geen grote renovaties meer in bewoonde flats"

UTRECHT - Mitros mag niet meer ingrijpend renoveren in huizen en flats die bewoond worden. Het stadsbestuur van Utrecht gaat daarover met de woningcorporatie praten. Dat heeft het college woensdag laten weten in een brief aan de raad.
De brief kwam een dag voordat de gemeenteraad de veelbesproken asbestaffaire in Kanaleneiland gaat bespreken. Een door de gemeente ingestelde onderzoekscommissie gaf begin december scherpe kritiek op de gang van zaken rond de renovatie, de ontruiming van honderden woningen en het vervolg daarvan.

SCHANDE

Uit het rapport bleek dat de flatbewoners wekenlang zonder douche, wc en keuken zaten wegens de renovatie. Mitros vond dat ze daarvoor maar bij de buren moesten aanbellen. Onder andere D66 sprak daar schande van en het college is het met de fractie eens, blijkt uit de brief.
Het ziet er niet naar uit dat het Utrechtse college in ernstige problemen komt tijdens de raadsvergadering donderdagavond. Er zijn al in alle toonaarden excuses gemaakt voor wat er niet goed is gegaan. Ook zijn al veel door de commissie geadviseerde acties in gang gezet. Het college schreef overigens vorige week ook een brief aan het kabinet dat er landelijk meer werk gemaakt moet worden van toezicht op de asbestbranche.

FORSE KRITIEK

Toch kan het een lange avond worden op het Utrechtse stadhuis. Tijdens een commissievergadering bleek al dat veel raadsleden de forse kritiek van de onderzoekscommissie onderschrijven. De raadsvergadering begint donderdagavond om 20.00 uur en is live op televisie en internet te bekijken via stadszender UStad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.