Grote vuurwerkvangst in Woudenberg en Leusden

WOUDENBERG - In Woudenberg en Leusden heeft de politie een grote slag geslagen in de strijd tegen illegaal vuurwerk. Een Leusdenaar werd op heterdaad betrapt met een bestelbus vol vuurwerk.
Uiteindelijk konden agenten 2500 kilo illegaal vuurwerk in beslag nemen. Daarmee is de totale vangst dit jaar in onze regio meer dan verdubbeld.
De 37-jarige man kwam in beeld bij een lopend onderzoek van de politie. Het lijkt erop dat hij zelf handelde in de illegale waar. Toen hij woensdagavond op de Ekris in Woudenberg spullen aan het verladen was, greep de politie in. Zijn bestelbus bleek helemaal vol vuurwerk te liggen.
Ook lag er veel vuurwerk in een bedrijfspand in Woudenberg en in een huis in Leusden. Volgens de politie gaat het vooral om honderdduizendklappers, nitraatbommen en ander knal- en siervuurwerk. De vuurwerkopslag vormde een gevaar voor de omgeving en is onmiddellijk ontmanteld.
In Woudenberg werd behalve het vuurwerk ook een wietkwekerij ontdekt. De politie heeft 600 hennepplanten in beslag genomen.

Grote vuurwerkvangst in Woudenberg en Leusden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.