Strijd Jaarbeursterrein duurt voort

UTRECHT - Het is de gemeente Utrecht en de Jaarbeurs niet gelukt om voor 2013 met sluitende plannen te komen voor het Jaarbeursterrein. Dat hadden de partijen wel afgesproken.
De onenigheid tussen de gemeente en de Jaarbeurs gaat over de herverdeling van het terrein. Er lag een plan op tafel, maar de Jaarbeurs wilde nog een andere variant uitwerken.
De beurs heeft nu een geheel nieuwe verdeling van het gebied gemaakt, waar de gemeente zich niet in kan vinden. De gemeente wil dat de Jaarbeurs zich concentreert op één deel van het terrein en dat is in de nieuwe opzet niet het geval.

NIEUW-WELGELEGEN

"Over deze variant kunnen we geen zaken doen, dus vallen we terug op het allereerste voorstel", zegt wethouder Victor Everhardt. De gemeente zou daarin de strook van het Jaarbeursplein tot aan de Sporthal Nieuw-Welgelegen bebouwen met een plein, woningen, een megabioscoop en een hotel.
Jaarbeursdirecteur Arie Brienen wil daar niet aan, omdat hij ook zijn entree in die strook heeft. Bovendien wil Brienen er zeker van zijn dat er voldoende parkeergelegenheid is voor bezoekers van het Beatrixtheater. Daarom wil hij dat de Van Zijstweg snel wordt verbreed.
Beide partijen zeggen tegen RTV Utrecht dat ze snel weer om tafel gaan zitten. Brienen ziet voldoende aanknopingspunten om verder te praten. Wethouder Everhardt wil desnoods verder met een deel van het terrein. Het gaat dan met name om de komst van de nieuwe megabioscoop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.