Gedeputeerde Krol blijft aan na asbestdebacle

PROVINCIE UTRECHT - Gedeputeerde Krol heeft gisteren tijdens het spoeddebat over asbest in het oude provinciehuis een motie van wantrouwen overleefd. Alleen de PVV en de SP vinden dat hij moet opstappen vanwege de mislukte asbestsanering en die partijen hebben geen meerderheid.
PVV-Statenlid Dercksen zegt dat er onverantwoord grote risico's zijn genomen bij de verkoop van het provinciehuis en dat Krol daarom zou moeten vertrekken. Andere partijen vonden dat er ook veel mis is gegaan, maar wilden de motie uiteindelijk niet steunen. Ook een afgezwakte motie kreeg nauwelijks steun.
Bij de verkoop van het pand in Rijnsweerd bleek er asbest in het gebouw te zitten. De provincie had al voor miljoenen euro's gesaneerd, maar niet voldoende, vindt de nieuwe eigenaar.

DWANGSOM

De rechter oordeelde vorige week dat de provincie 66.000 euro per dag aan de nieuwe eigenaar moet betalen totdat de sanering wel goed is uitgevoerd. Aangezien de werkzaamheden naar verwachting enkele maanden kunnen gaan duren, loopt dit ook in de miljoenen.
Krol zei in het debat gisteren dat de rechter zich op te weinig informatie heeft gebaseerd. Daarom is de provincie in hoger beroep gegaan en is er een bodemprocedure gestart om de dwangsom terug te krijgen.

Gedeputeerde Krol blijft aan na asbestdebacle

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.