Geen subsidie voor museum Huis Doorn

DOORN - Het doek lijkt gevallen voor Museum Huis Doorn. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel om de subsidie voor het museum met de helft te korten. Dat betekent dat het museum te weinig geld heeft om open te kunnen blijven.
In een laatste poging om de subsidie te behouden, stuurde Huis Doorn nog een brief aan Tweede Kamerleden. Er is een Duitse stichting die misschien wil investeren, maar dan moet het museum wel openblijven. Die inspanning mocht niet baten.
Directeur Herman Sietsma van Huis Doorn verwijt vooral VVD en PvdA dat ze de pogingen van andere
partijen om alsnog geld te geven, niet hebben ondersteund.

TOEKOMST

Huis Doorn geeft het nog niet op. De organisatie gaat nog een keer kijken of het musuem toch open gehouden kan worden. Begin januari vergadert het museum over de toekomst.
Dan wordt ook bekeken of het aanbod uit Duitsland toch verzilverd kan worden en wordt duidelijk wat een nog lopende procedure tegen de Staat oplevert. Overigens is er wel geld voor het in stand houden van het huis.
Huis Doorn is vooral bekend door zijn laatste bewoner, de Duitse keizer Wilhelm II. Hij woonde er tot zijn dood in 1941. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog tastbaar aanwezig zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.