Utrechtse Rabobrug opnieuw vertraagd

UTRECHT - De Rabobrug bij Utrecht CS wordt versoberd en zal niet vóór het najaar van 2015 te gebruiken zijn. Ook is nog steeds onzeker of er trappen naar de perrons worden aangelegd. Dat staat in een brief van het college.
De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de sporen tussen de Rabobank en het Moreelsepark zou al jaren in gebruik moeten zijn, maar de complexe bouwlocatie en wijzigingen in het Stationsgebied gooien steeds roet in het eten.
Zo zou de brug aansluiten op een fietsenflat op het Moreelsepark, maar die is geschrapt. Ook zijn er nieuwe plannen voor de Knoopkazerne aan de andere kant, en wil de NS de brug graag overbouwen. Dat laatste mag overigens van de gemeente.

ROLTRAPPEN

Vanwege de kosten en omdat er minder ruimte beschikbaar is, komen er geen speciale fietsroltrappen aan de uiteinden van de brug. Fietsers moeten zelf hun rijwiel via een gleuf de brug opdrukken. Wel komt er een lift voor mensen die moeilijk ter been zijn.
Ook een oude overeenkomst tussen de gemeente en Cório, de eigenaar van Hoog Catharijne, baart het college zorgen. De gemeenteraad heeft geëist dat er trappen vanaf de brug naar de perrons komen. Cório zou daar bezwaar tegen maken, omdat er dan minder mensen via Hoog Catharijne naar het station gaan.
Het college heeft over de zaak juridisch advies ingewonnen, dat na de jaarwisseling in een geheime vergadering van de gemeenteraad wordt besproken. Het college heeft al een besluit over de trappen genomen, maar dat blijft ook geheim totdat gesproken is met de gemeenteraad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.