Ballast Nedam schikt omkopingszaak met OM

NIEUWEGEIN - Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) vanwege omkoping van buitenlandse agenten van 1996 tot en met 2003. Dat heeft het Nieuwegeinse bedrijf zelf bekendgemaakt.
De dochtervennootschappen van Ballast Nedam waar de malversaties hebben plaatsgevonden, betalen 5 miljoen euro. Ook moet het concern afzien van een vordering op de Belastingdienst van 12,5 miljoen euro.
Ballast Nedam handhaaft de eerder afgegeven winstprognose voor 2012. Het opgeven van de vordering op de Belastingdienst heeft geen effecten op het resultaat en op de balansverhoudingen eind 2012, aldus het bedrijf.

BELASTINGDIENST

De zaak kwam in 2009 aan het rollen toen de Belastingdienst het bedrijf om informatie verzocht over de administratie van 1998 tot en met 2001 van een buitenlands onderdeel, dat in 2001 was opgeheven.
Ballast Nedam droeg de resultaten van een intern onderzoek in januari 2011 over aan het OM. Het deed aangifte en werkte mee aan het onderzoek door het OM en de FIOD.
Het bouwbedrijf, dat de afgelopen jaren vaker te maken had met fraudezaken, zegt zijn beleid op gebied van de naleving van regels te hebben aangescherpt. Het keurt de gang van zaken bij de voormalige buitenlandse activiteiten af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.