Beslag 2 miljoen euro op provincie

UTRECHT - Projectontwikkelaar De Waal heeft beslag laten leggen op twee miljoen euro van de provincie wegens het asbest in het oude provinciehuis. Dat heeft gedeputeerde Krol laten weten. Hij wil het beslag zo snel mogelijk laten opheffen.
De provincie heeft een deel van het asbest uit het oude provinciehuis verwijderd, maar de rechter oordeelde vorige week dat dat niet voldoende was. De provincie moet voor elke dag dat het resterende asbest nog niet is verwijderd, een som van 66.000 euro betalen.
Omdat de provincie dat weigert te betalen, heeft De Waal een deurwaarder ingeschakeld. De Waal kocht het oude provinciehuis en de ontwikkelaar beroept zich op een boeteclausule in het koopcontract.

BEROEP

Krol zegt dat hij de regels heeft gevolgd en dat de rechter niet alles in ogenschouw heeft genomen. Daarom heeft hij een kort geding aangespannen die volgende week vrijdag dient. Ook dient er een hoger beroep op 10 januari.
In een spoeddebat over het asbestdebacle afgelopen donderdag kreeg Krol vooral van de SP en de PVV veel kritiek. De partijen dienden een motie van wantrouwen in, maar die haalde het niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.