Steeds groter beroep op Voedselbanken

UTRECHT - Het aantal nieuwe meldingen bij de Voedselbank in Utrecht is opnieuw toegenomen. Ook in andere grote steden doen steeds meer mensen een beroep op de voedselbank, zo blijkt uit een rondgang van het ANP.
Voor kerstmis kunnen enkele voedselbanken rekenen op hulp van grote bedrijven. Zo heeft de Voedselbank in Utrecht samen met de Albert Heijn een actie gehouden, waarbij mensen die boodschappen deden extra producten konden kopen en achterlaten.
Bovendien geeft de supermarktketen geeft alle klanten van de Voedselbank een kerstpakket. Verder heeft een ijsbaan in Utrecht aangeboden dat alle klanten gratis mogen komen schaatsen.

MULTINATIONAL

In Rotterdam krijgt de Voedselbank hulp van Unilever. De multinational heeft 5500 kerstpakketten samengesteld. De 1500 klanten van de hoofdstedelijke voedselbank hebben kerstpakketten van KLM en groothandel Makro gekregen.
Radiozender Q-music heeft de afgelopen tijd ruim 84.000 kerstcadeaus ingezameld voor alle voedselbanken in het land. Maar die pakketten komen niet voor de kerst aan, waarschuwt een woordvoerster van de Voedselbank.
De banken houden hu hart wel vast voor januari. "We maken ons beslist zorgen over volgend jaar. Dan verwachten we een nog grotere toestroom van hulpvragen", zei een woordvoerster.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.