D66 Amersfoort niet graag derde keus

AMERSFOORT - Niet alle Amersfoortse coalitiepartijen zijn blij met het voorgestelde minderheidscollege. Zo stapt D66 wel in het nieuwe college, maar is het niet onverdeeld enthousiast.
Informateur Jansen stelde vrijdag voor om een coalitie te vormen zonder de twee grootste partijen: PvdA en VVD. Die partijen zijn zwaar teleurgesteld in het advies. Het nieuwe gemeentebestuur lijkt nu een minderheidscollege te gaan worden dat bestaat uit vier kleinere fracties, waaronder D66.
Patrick Nederkoorn van die partij: 'Ik ben blij dat we erbij zitten, maar ik ben niet zo blij met deze oplossing. De eerste voorkeur had het om door te gaan met de oude club, maar dat kon niet. Toen is gekeken naar de PvdA, maar die wil niet vijf maar vier partijen. En dan is dit de derde optie. Met de derde optie ben ik nooit superblij, maar ik hoop dat we er iets moois van kunnen maken.'
Het Amersfoortse college viel begin deze maand over de westelijke rondweg. De VVD wil een autotunnel, GroenLinks niet meer dan een fietstunnel. Wat het uiteindelijk gaat worden, moet het nieuwe college bedenken.

D66 Amersfoort niet graag derde keus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.