Volop nieuwjaarsduiken in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Liefhebbers van de jaarlijkse nieuwjaarsduik kunnen op nieuwjaarsdag in de provincie Utrecht onder andere terecht in Hagestein, Houten, Veenendaal, Vinkeveen, Woerden en Wijk bij Duurstede.
Traditiegetrouw springen duizenden mensen op 1 januari het koude water in. In Wijk bij Duurstede kan dat om twaalf uur bij recreatieterrein De Gravenbol. Op datzelfde tijdstip gaan ook in Veenendaal de deelnemers te water. Zij doen dat in de surfvijver op Sportpark De Groene Velden. In Houten bedwingen de deelnemers het ijskoude water van De Rietplas ook om twaalf uur.
De tweede nieuwjaarsduik van Hagestein is om een uur bij de Put van Hagestein. De duik in Vinkeveen begint op dezelfde tijd, maar wordt dit jaar bij Zeilschool Vinkeveen gehouden. Hoe laat de deelnemers in Woerden van de Parijsebrug afspringen, is nog niet bekend.
Na afloop van de diverse nieuwjaarsduiken in de provincie kunnen de afgekoelde zwemmers zich opwarmen met winterse klassiekers als warme chocolademelk, erwtensoep of broodjes worst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.