Tbs voor moeder na hamerdrama Tuindorp

UTRECHT - De Utrechtse moeder die april dit jaar haar dochter met een klauwhamer op haar hoofd sloeg, krijgt tbs. Dat heeft de rechtbank bepaald.
De rechter acht poging tot doodslag bewezen. Toch wordt de vrouw van alle rechtsvervolging ontslagen omdat ze ontoerekeningsvatbaar was tijdens het incident. Ze had waanideeën als gevolg van een ernstige depressie.
De moeder dacht dat haar dochter vanwege haar beugel en schoolkeuze een vreselijke toekomst tegemoet ging. Dat lijden wilde ze haar kind besparen. Ze sloeg haar thuis met een klauwhamer op het hoofd en kneep haar keel dicht. Het kind overleefde het incident en de zelfmoordpoging die de moeder deed, mislukte.
Justitie achtte poging tot moord bewezen, maar de rechtbank oordeelde donderdag dat de verdachte niet rustig heeft nagedacht over haar daad, maar heeft gehandeld in een opwelling. Dat betekent dat alleen poging tot doodslag bewezen is.
De tbs met voorwaarden houdt in dat de vrouw een gedwongen behandeling moet ondergaan in een gesloten inrichting. Ook daarna blijft ze onder behandeling met streng toezicht en begeleiding door de reclassering.
De vrouw vermeed eerder professionele hulp. Ze krijgt nu medicijnen die de depressie en de wanen bestrijden. Daardoor realiseert ze zich wat ze gedaan heeft en hoe vreselijk dat is voor haar dochter, aldus de rechtbank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.