RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jaarwisseling verloopt rustig in provincie Utrecht

1/1
PROVINCIE UTRECHT -

In de provincie Utrecht bleef het na de jaarwisseling erg rustig, melden brandweer en politie. Ook de ambulancediensten hadden relatief weinig te doen. Maandagavond schatten de hulpdiensten al in dat het feest rond oud en nieuw kalmer zou verlopen dan in voorgaande jaren.

Wel was er een ernstig incident in Bunschoten. Daar raakte iemand zijn hand kwijt door vuurwerk. Aan de Vinkenbaan in Amersfoort verleenden agenten bijstand nadat een persoon een vuurpijl in het gezicht had gekregen. Het slachtoffer is met een bloedend oog door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


BRANDJES

In de provincie Utrecht was de brandweer vooral in de weer met kleine brandjes. In Nieuwegein was er een brand op het Thorbeckepark en in Maarssen kwamen brandweermensen af op een melding aan de Boomstede. In Zeist moesten brandweerlieden met spoed naar een huis op de Promenade, maar dat bleek een klein brandje te zijn.

In de eerste drie uur van 2013 moesten brandweermensen wel met spoed naar enkele voertuigbranden in de regio. Zo moest de brandweer auto's blussen op de IJsselsteinlaan, Marco Pololaan, BraziliŽdreef en Lauwerecht in Utrecht, de Van Hoftenstraat in Amersfoort, de Kometenlaan in Bilthoven, Couwenhoven in Zeist en de Kerkdijk in Westbroek.


MIDDEN-NEDERLAND

Verder heeft de brandweer in de regio talloze kleinere brandjes geblust, soms op verzoek van de politie. De politie in de provincie, vanaf nu de Nationale Politie, eenheid Midden-Nederland, laat weten dat het relatief rustig is gebleven.

De politiewoordvoerder meldt wel dat er mensen zijn opgepakt die vuurwerk naar agenten gooiden. In Wilnis was het uitgestorven. De gemeente stond dit jaar geen vreugdevuur toe en had een deel afgezet. In Baarn heeft de politie meerdere mensen aangehouden na een vechtpartij. Daarbij viel ook een gewonde.

In de hele regio werden feesten georganiseerd om rellen te voorkomen, maar die zijn niet allemaal even goed bezocht.



Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -