RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

D66 Woerden: Actie tegen mogelijke schaliegasboringen

PAPEKOP -

D66 Woerden wil dat de gemeente er alles aan doet om te voorkomen dat in de omgeving van de stad naar schaliegas wordt geboord. De partij maakt zich zorgen nu het Rijk een vergunning heeft verleend voor het winnen van gas en olie in de omgeving van het nabijgelegen Papekop.

Schaliegas wordt gewonnen uit gesteente, waarbij grote hoeveelheden water en chemicaliŽn de grond worden ingespoten. D66 Woerden is bang voor de gevolgen daarvan voor het milieu en het drinkwater. Ook kan schaliegaswinning volgens de partij leiden tot verzakking van de bodem en mogelijk aardbevingen.

D66 wil dat Woerden uitzoekt of op de locatie bij Papekop ook schaliegas gewonnen mag worden. Ook moet de stad zich uitspreken tegen het boren naar schaliegas en die mening actief uitdragen aan andere gemeenten, het kabinet en de landelijke overheid.

Fractievoorzitter Heerd Jan Hoogeveen van D66 Woerden is bezorgd over de verleende vergunning. "Als je ziet wat er gebeurt bij de winning van schaliegas, dan maak ik mij grote zorgen over de inwoners van de gemeente. We moeten alles in het werk stellen om dit te voorkomen."

De motie van D66 wordt in ieder geval ondersteund door Progressief Woerden en wordt op 28 februari in de gemeenteraad behandeld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -