Catharijneconvent opgelucht en dankbaar

UTRECHT - Museum Catharijneconvent in Utrecht is zeer opgelucht en dankbaar dat de gestolen monstrans is teruggevonden. Het museum hoopt het liturgische kunstwerk in het voorjaar weer aan het publiek te kunnen tonen.
Woensdagavond hield de politie drie mannen aan op verdenking van het stelen van de monstrans, die eind januari op klaarlichte dag werd gestolen. De verdachten hadden gestolen delen van het kunstwerk bij zich.
Het Catharijneconvent laat weten dat de monstrans is beschadigd en gerestaureerd moet worden. Dat zal gebeuren in overleg met de parochie van de Heilige Drie-eenheid in Amsterdam, de eigenaar van het voorwerp.

BEDANKT

Op de website bedankt Museum Catharijneconvent de politie, de recherche, de gemeente Utrecht, de verzekeringsmaatschappij en alle andere mensen en organisaties die hebben geholpen bij het terugvinden van de monstrans.
Het Utrechtse museum bedankt ook iedereen die met bloemen, telefoontjes, e-mails en via Facebook met het museum heeft meegeleefd.
"We zijn zeer gelukkig met de terugkeer van de monstrans en zijn onder de indruk van de professionaliteit van het recherchewerk", zegt directeur Marieke van Schijndel van het museum.
"Het prachtige object is een topstuk van het museum en vertelt een belangrijk verhaal over de geschiedenis van het christendom in Nederland. Dit topstuk, dat al eeuwen deel uitmaakt van onze Nederlandse geschiedenis, zal nu ook voor toekomstige generaties bewaard blijven."

Museum Catharijneconvent opgelucht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.