Provincie doet aangifte na lekken uit vertrouwelijke vergadering

PROVINCIE UTRECHT - Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen doet aangifte, nadat meerdere Statenleden gelekt hebben uit een vertrouwelijke vergadering van de provincie. VVD-fractievoorzitter Frits Barneveld Binkhuysen klapte deze week uit de school over de opvolging van Robbertsen, die binnenkort met pensioen gaat.
Hij vertelde in een interview aan een journalist dat minister Plasterk Paul Rosemoller op het oog heeft voor de post. Plasterk had dat in een besloten bijeenkomst verteld en het was niet de bedoeling dat dat naar buiten zou komen. Barneveld Binkhuysen stapte vervolgens op en is inmiddels als fractievoorzitter opgevolgd coor Anita Vlam.
Ook René Dercksen van de PVV praatte met een journalist over het gesprek met de minister. Hij verweert zich echter door te zeggen dat de informatie toen al op straat lag.
De provincie heeft donderdag met de minister en juristen overlegd wat de staatsrechtelijke gevolgen zijn van het lekken door Statenleden. Barneveld Binkhuysen is als fractie-voorzitter inmiddels opgevolgd door collega-Statenlid Anita Vlam.

U Vandaag over de rel in de provinciepolitiek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.