Overval op grillroomeigenaar Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - In Wijk bij Duurstede is vannacht een gewapende roofoverval gepleegd op de eigenaar van de plaatselijke grillroom Caïro.
Hij had zijn auto geparkeerd bij zijn flat aan de Kaupangstraat. Drie mannen belaagden hem vervolgens van achteren. Ze bedreigden hem met een pistool en een mes, zo verklaart het slachtoffer tegenover RTV Utrecht. De overvallers waren uit op zijn portemonnee. Die is later teruggevonden. Onduidelijk is wat er precies is buitgemaakt.
De politie zette de omgeving af en deed onderzoek op de parkeerplaats bij de flat en in de woning van het slachtoffer. Er werden onder meer speurhonden ingezet. De politie nam uit de woning een aantal bruine vuilniszaken mee.
Wijk bij Duurstede wordt sinds oktober overspoeld door overvallen. Drie keer was een snackbar doelwit. Daarnaast werd een pizzakoerier beroofd en waren er overvallen op het tankstation aan de Zandweg en de Zeeman. Afgelopen weekend werd er een een pinautomaat opgeblazen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de zaken.
Ook in plaatsen in de omgeving van Wijk bij Duurstede is de laatste tijd sprake van zware misdaad. In Houten werd zaterdagavond een afhaalchinees overvallen en in Odijk werd anderhalve week geleden ook al een plofkraak gepleegd.

Politie over verband met eerdere overvallen in Wijk
Beelden van de grillroom en politieonderzoek bij flat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.