Utrechtse senioren steeds vaker dupe van nepagenten

UTRECHT - De politie waarschuwt voor nepagenten die het hebben gemunt op Utrechtse ouderen. De zogenaamde politieagenten gaan de deuren langs onder het mom van inbraakpreventie.
Afgelopen zaterdag wisten twee nepagenten op twee adressen aan het Attleeplantsoen in het Utrechtse Kanaleneiland huizen van senioren binnen te dringen. Zowel een oudere dame als een oudere heer lieten de mannen binnen, toen ze vertelden dat ze inbraakpreventie kwamen geven. Later ontdekten de slachtoffers dat er sieraden waren gestolen.
Ruim drie weken geleden werd een 77-jarige vrouw in haar woning aan de Van Hoornekade ook bestolen door een nepagent. Hij droeg een jasje dat op een politieuniform leek en zei dat hij een preventiecontrole kwam uitvoeren. Ook hij ging er met sieraden vandoor.

LEGITIMATIE

De politie laat weten dat agenten nooit in gewone kleding aan de deur komen om inbraakpreventie te geven. Bovendien kunnen ze zich altijd legitimeren met een politielegitimatiebewijs met daarop een goed gelijkende foto. Daarop zit ook een holografisch zegel. Wie denkt dat er een zogenaamde agent aan de deur is, mag direct alarmnummer 112 bellen.
Eén van de nepagenten die in Kanaleneiland toesloegen had een Marokkaans of Turks uiterlijk, was gezet en had donker, licht opgeschoren haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, blauw/witte sportschoenen van vermoedelijk Adidas en een donkerblauw jack met het woord 'politie' er op afgedrukt. Hij was tussen de 28 en 33 jaar oud en droeg een bril met een donker montuur.
De tweede nepagent had een Indisch of Surinaams uiterlijk, was ongeveer 20 jaar oud en droeg een beige jas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.