RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Werkstraf voor dodelijk ongeluk bij Baambrugge

UTRECHT -

Een man die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Baambrugge is veroordeeld tot een werkstraf. Bij het ongeval kwamen twee studenten om het leven.

Een groepje van vijf studenten stond in de nacht van 6 op 7 juni 2012 stil op de vluchtstrook, omdat een van hen moest overgeven. Op dat moment werd hun auto van achteren aangereden door een 50-jarige man uit Amsterdam.

Twee studenten, allebei 24 jaar, overleden ter plekke. Een derde jongen, ook 24, raakte zwaar gewond. De rechtbank verwijt de veroorzaker van het ongeluk dat hij niet heeft opgelet. De studenten hadden hun lampen en hun alarmlichten aan en stonden op de vluchtstrook. Toch botste de Amsterdammer met 110 kilometer per uur tegen hun auto.

Van bewuste schuld is geen sprake, vindt de rechtbank. De man had niet te veel gedronken. Ook had de man geen strafblad. Verder blijkt dat hij psychisch zwaar getroffen is door het ongeluk. De rechtbank legde daarom 160 uur werkstraf op. Ook mag de man een jaar niet rijden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -