RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Overvallen juwelier doet zijn verhaal

1/1
UTRECHT - De overvallen juwelier Ben de Vries heeft nog snel de overvalknop kunnen indrukken, toen woensdagmiddag twee mannen zijn zaak in winkelcentrum Kanaleneiland binnenkwamen. Daardoor waren de politie en de bewaking snel ter plaatse. Dat zegt hij tegen RTV Utrecht.

"Ik stond achter de toonbank, toen er twee mannen met vuurwapens binnenkwamen. Die zeiden: 'Dit is een overval, ga op de grond liggen'. Dat heb ik toen maar gedaan," vertelt de hevig geschrokken winkelier.

Terwijl hij op de grond lag, sloeg een van de overvallers de vitrines aan diggelen en pakte goud en juwelen weg. De ander spoot een bijtende stof in het gezicht van de juwelier. "Dat steekt heel erg", zegt De Vries, met nog geÔrriteerde ogen.


PILAAR

De buurman van de juwelier, schoenmaker Richard Swanink, zag het gebeuren. Hij kon achter een pilaar wegduiken toen de overvallers met een vuurwapen naar buiten kwamen. Daar werd een omstander in het been geschoten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het redelijk.

"Ik zit hier al 23 jaar en dit is voor mij de eerste keer dat op zo'n gewelddadige manier een overval heeft plaatsgevonden", zegt de geschrokken Swanink.


TRAINING

Voor juwelier De Vries is het nu tijd om op te ruimen en de schade te inventariseren. Ook moet hij schok van de overval gaan verwerken. "Ik heb overvaltraining gehad, maar in het echt is het toch wel heel anders."

De politie heeft de wijk direct uitgekamd en zette ook Burgernet en een helikopter in. Op de Alexander de Grotelaan vond de politie de vermoedelijke vluchtscooter en twee wapens, maar de overvallers zijn nog voortvluchtig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht