Nieuwe tips in zaak Patrick Diks geven recherche weer hoop

VIANEN - De recherche is niet van plan om de zoektocht naar Patrick Diks af te blazen, na de vruchteloze duikpogingen in recreatieplas De Put. Nog altijd komen er tips binnen die het onderzoeken meer dan waard zijn, laat een woordvoerder van de politie weten.
Een speciaal duikteam van de Koninklijke Marine zocht vorige week drie dagen in recreatieplas De Put maar dat leverde niets op. Het leek er even op dat de politie wat opsporing betreft door de middelen heen was, maar op dit moment worden nieuwe tips van bekenden van Diks verder uitgezocht.
Wat voor tips dat zijn, wil de woordvoerder niet zeggen. Of er vanuit gegaan wordt dat Diks zichzelf van het leven heeft beroofd wil hij evenmin bevestigen. "We houden nog altijd alle opties open."
Het onderzoek verloopt niet van een leien dakje. Lijkhonden sloegen diverse keren aan op de recreatieplas, maar een speciaal duikteam van de Koninklijke Marine haalde na drie dagen zoeken niets boven water. "Het lijkt nu alsof we alles toespitsen op De Put'," aldus de woordvoerder, "maar op de achtergrond volgen we meer sporen."
De 44-jarige ondernemer Diks verdween begin februari spoorloos. Een afscheidsbrief werd niet gevonden en zijn papieren, telefoon en auto liet hij thuis achter. Volgens de familie had Diks geen financiële of psychische problemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.