Weg vrij voor verbreding A27 Amelisweerd

BUNNIK - De PvdA in de Tweede Kamer blijft erbij dat de A27 bij Amelisweerd verbreed moet worden naar twee keer zeven rijbanen. Daarmee ligt minister Schultz niets meer in de weg om de voorbereidingen voor de aanleg te gaan treffen.
De PvdA vindt minder rijstroken op de weg te gevaarlijk voor het verkeer. Het levert de partij hoon op van andere partijen, omdat de sociaal-democraten voor de coalitie met de VVD tégen de verbreding waren.
Binnen de partij is niet iedereen dezelfde mening toegedaan. Want waar de Kamerleden voor de verbreding zijn, is de PvdA in Utrecht tegen.
Dit weekend protesteerden ongeveer 1000 mensen in het bos bij Amelisweerd. Een deel van het groen moet wijken voor de plannen van Schultz.
Ze benadrukte maandag tijdens een overleg met de Tweede Kamer zoveel mogelijk te gaan letten op de inpassing van de weg. Zo komt er over een lengte van 250 meter een dak over de weg. Ook komt er compensatie voor de natuur die moet wijken voor de wegverbreding. Eerder gaf Schultz al aan dat ze oude, waardevolle bomen elders in het gebied zal proberen te herplanten.
De minister verwacht dat de schop in 2016 de grond in kan. Uiteindelijk zal het verkeer 100 kilometer per uur mogen rijden op het stuk weg.

Weg vrij voor 2x7 rijstroken A27

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.