Politie wil kosten zoekactie na valse melding verhalen

EEMNES - De politie onderzoekt of ze de kosten van een onnodige zoekactie kan verhalen op de man die een valse melding deed. Dat zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland.
Bij een aanrijding maandagochtend op de A27 waren drie auto's betrokken en raakten zes mensen gewond. Een 32-jarige Utrechter verklaarde na het ongeluk dat niet hij, maar een vrouw achter het stuur had gezeten. Zij zou na de botsing in shock zijn weggelopen.
Achteraf bleek zijn verhaal niet te kloppen. De politie vermoedt dat hij zonder geldig rijbewijs achter het stuur zat en het ongeluk mogelijk zelf vervoorzaakt heeft. De man is daarom aangehouden.
De 28-jarige vrouw die bij hem in de auto had gezeten, meldde zich later op het politiebureau. Op dat moment had de politie al een kleine twee uur met een helikopter naar haar gezocht. Bij de zoekactie waren ook tien politiewagens van drie districten en de Landelijke Eenheid betrokken. Juristen van de politie onderzoeken nu of de kosten die daarbij zijn gemaakt, op het stel kunnen worden verhaald.
Daarnaast is de informatie over de valse melding van de man doorgegeven aan het Openbaar Ministerie. De politie hoopt dat de officier van justitie die meeneemt in de strafeis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.