Sloop Hoog Catharijne begonnen

UTRECHT - De sloop van winkelcentrum Hoog Catharijne is officieel van start gegaan. Als eerste zijn de winkels aan het Vredenburg aan de beurt.
Studente Jolien Kranenbarg (20) uit Utrecht won een wedstrijd via facebook en gaf het startsein. Ze sloeg een sloopkogel door de oude Peek & Cloppenburgwinkel. Op de plek komt straks een ondergronds parkeergarage en de nieuwe entree.
Het stationsgebied in Utrecht is al jaren een flinke bouwput en dat blijft voorlopig ook zo. Hoog Catharijne wil vernieuwen omdat het winkelcentrum niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. Het winkelgebied staat er sinds begin jaren zeventig en oogt verouderd. De betonnen uitstraling wordt vervangen. Er komt aan de buitenkant meer glas, zoat alles straks lichter aandoet.
De bouw van Hoog Catharijne was vooruitstrevend. Nergens in Nederland was zo'n groot overdekt winkelcentrum te vinden. Maar er moest ook een hoop voor wijken. Zo werd de stationswijk afgebroken en werd de Catherijnesingel gedempt. De singel wordt straks weer in ere hersteld en gaat straks onder het vernieuwde Hoog Catharijne lopen.
Volgens stadsgids Paul Vergeer heeft het winkelcentrum ook veel opgeleverd. "Utrecht was tot aan de jaren 60 echt een slaperig provinciestadje. Vanaf het moment dat Hoog Catharijne gebouwd werd, gingen grote bedrijven hun hoofdkantoren vestigen in Utrecht. Denk aan Fortis en de Rabobank. Maar ook verzekeringsmaatschappijen langs de Graadt van Roggenweg."
Als alles volgens schema loopt is het nieuwe winkelcentrum in 2019 helemaal klaar.

Sloop Hoog Catharijne begonnen
Sloop Hoog Catharijne begonnen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.