Minister: Verzet tegen verbreding A27 duurt te lang

UTRECHT - Minister Schultz van Infrastructuur heeft aan de Tweede Kamer gevraagd of de verbreding van de A27 bij Amelisweerd nu eindelijk door kan gaan. Het verzet duurt te lang en het is tijd voor een besluit, vindt ze.
Schultz krijgt deels waar ze op hoopte, want de PvdA is na onafhankelijk onderzoek ook van mening dat de uitbreiding van de snelweg veiliger is als er bomen worden gekapt. De partij kiest daarmee voor het regeerakkoord, want daarin is de verbreding van de A27 al eerder afgesproken.
Coalitiepartner VVD moet wel iets terugdoen: de minister geeft nu 15 miljoen uit aan nieuwe bomen en struiken langs de snelweg.
Het kan verkeren, want de PvdA was tijdens de verkiezingen nog tégen de verbreding. Maar de lokale PvdA-fractie in Utrecht geeft de strijd nog niet op. Fractievoorzitter Post hoopt, net als de duizend demonstranten van afgelopen zondag, dat de minister nog tot inkeer komt. Dat kan nog, want ze onderzoekt nu wat die bredere A27 bij Amelisweerd gaat kosten en wat het precies oplevert.

PvdA-Kamerlid Kuiken neemt conclusies onafhankelijk onderzoek over
VVD-Kamerlid Elias is blij dat er doorgereden kan worden
VVD-Kamerlid Elias over compensatie natuur
Utrechtse PvdA-fractievoorzitter Post houdt hoop
Utrechtse PvdA-fractievoorzitter Post over steun landelijke PvdA

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.