Herdenking Russisch Ereveld Leusden

LEUSDEN - Een bijzondere herdenking op het Russisch Ereveld in Amersfoort. Het is dinsdag 71 jaar geleden dat 77 Russische krijgsgevangen werden doodgeschoten bij Kamp Amersfoort.
De nabestaanden van de soldaten zijn niet bekend en daarom hebben vrijwilligers van de Stichting Russisch Ereveld dinsdagochtend zelf 77 kaarsjes aangestoken om de omgekomen Russen te herdenken.
De viering valt op de dag, nadat de Russische president Poetin in ons land was. De Stichting Russisch Ereveld had gehoopt dat de politicus een bezoek aan Leusden zou brengen, maar dat liet zijn drukke agenda niet toe.
De Stichting was daarom maandag zelf naar Amsterdam afgereisd. Tijdens een receptie met koningin Beatrix wisten vrijwilligers een boek over het ereveld aan te bieden aan president Poetin.
Volgens bestuurslid Remco Reiding bestaat er in Rusland veel belangstelling voor het ereveld in Leusden. Hij had maandag namelijk een ontmoeting met de Russische minister van buitenlandse zaken. Die vertelde Reiding dat de Russische televisie de afgelopen week aandacht heeft besteed aan het ereveld.

Herdenking Russisch Ereveld Leusden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.