Buurtwinkel in Utrecht dupe oplaadpunten

UTRECHT - De eigenaar van de Utrechtse buurtwinkel De Kroon is boos op de gemeente. Die heeft de parkeervakken voor zijn zaak aan de Jan van Scorelstraat exclusief bestemd voor elektrische auto's.
De maatregel komt voor winkelier Henk de Kroon als een volslagen verrassing. "Op dezelfde dag dat ze de witte kruisen op de parkeervlakken tekenden, kreeg ik ook een wijkbericht hierover", zegt hij tegen RTV Utrecht.
De Kroon maakt zich niet alleen zorgen dat autorijdende klanten nu naar een andere winkel gaan. Hij vindt de situatie ook erg gevaarlijk voor buurtbewoners. "De oplaadpaal staat midden op de stoep. Mensen met een rollator die naar het milieupunt op de hoek moeten, zullen nu over de weg en om de opladende auto's heen moeten lopen."
Naar aanleiding van de klachten, gaat de gemeente onderzoeken of er ergens anders in de wijk een betere locatie is voor de oplaadpunten. In de tussentijd gaat de aanleg voor de deur van de buurtwinkel gewoon door. Als de punten al verplaatst worden, dan duurt dat volgens de gemeente zeker enkele maanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.