Explosieveneigenaar Hilversum in Houten opgepakt

HOUTEN - Een 24-jarige man uit Hilversum is dinsdagavond na een tip in Houten aangehouden omdat hij explosieven bij zich zou hebben. Na de arrestatie werd ook zijn auto door explosievenexperts uitgekamd waarbij niks werd gevonden. Later werden de explosieven wel aangetroffen in het huis van de man in Hilversum.
In de woning van de verdachte aan de Bakkerstraat troffen agenten de explosieven aan. Daarna zijn negen woningen ontruimd. De politie is op dit moment aan het onderzoeken waarom de 24-jarige man de explosieven in zijn bezit had.
Het explosiegevaar in de Bakkerstraat in Hilversum is geweken. De bewoners van 17 huizen in die straat en de daarachter gelegen Edisonstraat mogen terug naar huis. De hulpdiensten hebben woensdagmiddag om vier uur het sein veilig gegeven, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.
Na uitgebreid onderzoek is het aangetroffen materiaal uit de woning gehaald. Onderzoekers van de dienst Forensische Opsporing zijn begonnen met het strafrechtelijke sporenonderzoek. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, is het niet mogelijk om details vrij te geven van het explosieve materiaal.
Het aangetroffen materiaal is door de EOD rond 17.40 uur op een locatie in de gemeente Hilversum tot ontploffing gebracht. De locatie betrof het bouwterrein achter de sporthal aan de Jan van der Heydenstraat (sporthal de Lieberg).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.