RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

VIDEO: Schietende overvallers bij juwelier Kanaleneiland

UTRECHT - De twee overvallers die vorige week een gewapende overval pleegden op juwelier De Vries in Kanaleneiland zijn gefilmd. De beelden zijn woensdagmiddag getoond in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.

Eťn van de overvallers schoot een getuige die de achtervolging inzette in zijn been. Deze man liep daardoor een slagaderlijke bloeding op en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. De overvallers wisten te ontkomen op een scooter.


BEWAKINGSBEELD

Op de bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen winkelcentrum Kanaleneiland binnenkomen. Ze rennen meteen naar juwelier De Vries. De eigenaar wordt onder schot gehouden, krijgt pepperspray in zijn gezicht gespoten en moet op de grond gaan liggen.

De daders slaan vitrinekasten in, terwijl buiten omstanders verbaasd staan te kijken naar wat er gebeurt. Als er een beveiliger aan komt rennen, rennen de daders weg, zwaaiend met een vuurwapen.


OMSTANDERS

De omstanders deinzen terug, maar ťťn getuige rent achter de overvallers aan. Net buiten het winkelcentrum wordt de man in zijn been geschoten. De daders vluchtten op een scooter, mogelijk richting de Marco Pololaan.


SIGNLAMENTEN

Dader 1 is rond de 1.80/185 lang. Hij droeg een blauwe regenjas en een zwarte pet.
Dader 2 is iets kleiner, 1.75/1.80 lang. Hij droeg een zwarte regenjas.

De overval vond plaats op woensdagmiddag 3 april. De politie hoopt op tips over de daders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht