RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeist: Winkels in pand muziekschool

ZEIST -

In het pand van de Zeister Muziekschool, De Klinker, komen winkels. Dat staat in de plannen die de gemeente heeft met het centrum.

De winkels zouden op de begane grond moeten komen. Op die manier hoopt Zeist voor een logische winkelroute van de Slotlaan, via Belcour naar de Voorheuvel te zorgen.

Een verhuizing van de bibliotheek naar een aanbouw aan De Klinker zou voor een goede samenwerking met de muziekschool moeten zorgen en ruimte moeten creŽeren voor meer culturele activiteiten. Op het plein er voor moeten 24 koopappartementen verrijzen.


GROEN

De gemeente werkt al langer aan plannen om het centrum aantrekkelijk te houden. Dat wil Zeist verder doen door auto's en bussen uit het winkelgebied te weren, meer groen in de straten in het centrum te planten en de markt te verplaatsen naar het nieuwe Voorheuvelplein. Ook komt er ruimte voor meer horeca.

De plannen zouden de gemeente ruim 13 miljoen euro kosten. Met onder andere inkomsten door de verkoop van grond heeft Zeist daar inmiddels dik 11 miljoen euro tegenover staan.

De gemeente wil dat het centrum compacter wordt en houdt er daarom rekening mee dat winkelpanden aan de rand van het centrum leeg komen te staan. Naar verwachting komt Zeist na de zomer met een concretere invulling van de plannen.

Als alles doorgaat en vlot verloopt, zouden de plannen in 2015 uitgevoerd moeten zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -