NS: tot 2017 geen gedwongen ontslagen

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen beloven de vakbonden dat er tot 1 januari 2017 geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Dat staat in het akkoord voor een nieuwe cao dat het spoorbedrijf en vakbond FNV Spoor hebben afgesloten.
Per 1 februari dit jaar worden de lonen met 3 procent opgeschroefd en de onregelmatigheidstoeslag van het NS-personeel gaat dan 7 procent omhoog. De salarisverhoging komt er, ondanks dat NS de komende vier jaar zo'n 100 miljoen euro wil bezuinigen.
Er is onder meer afgesproken dat het spoorbedrijf dit jaar een kwart minder extern personeel zal inhuren. "Het kan toch niet zo zijn dat er aan de ene kant mensen boventallig worden verklaard en aan de andere kant extra krachten worden ingehuurd", zegt FNV-bestuurder Roel Berghuis
Hij wil de komende periode nog met NS om de tafel om de transformatie van het inhuurbeleid bij het bedrijf in goede banen te leiden.
De nieuwe cao loopt tot 1 mei 2015 en geldt voor 16.000 machinisten, conducteurs, monteurs en service- en kantoormedewerkers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.