Toch nog kans op reeëntunnel De Bilt

UTRECHT - Er komt misschien toch een reeëntunnel onder de Utrechtseweg (N237) in De Bilt. De provincie Utrecht gaat vrijdag in gesprek met hun partners in dit project.
Een tunnel voor reeën is de provincie te duur omdat daarvoor twee tankstations uitgekocht moeten worden. De provincie besteedt dit geld liever aan andere natuurprojecten.
Deze opstelling van provincie leidde tot ergernis bij de gemeenten De Bilt en Utrecht en Stichting Het Utrechts Landschap, die partners zijn in het project. Er was namelijk wel afgesproken om een reeëntunnel te bouwen. De partners waren onaangenaam verrast dat de provincie de stekker eruit trok zonder naar alternatieven te kijken.
Volgens de Utrechtse wethouder De Rijk kan de aanleg van de tunnel wellicht doorgaan als de faunapassage een stukje wordt verplaatst. De tankstations kunnen dan blijven staan en hoeven dus niet worden uitgekocht. Hier zal vrijdag onder meer over worden gesproken.
Als er geen alternatief wordt gevonden, komt er een veel kleinere tunnel voor dassen. Volgens natuurorganisaties zijn de ecologische effecten van zo'n dassenbuis veel kleiner dan van een reeëntunnel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.